szexuális önismeret csoport

Szexuális önismeret csoport

Tele van a fejünk tévhitekkel, a kultúránkból, családjainkból némán átvett szokásokkal, amelyek úgy hatnak ránk, hogy nem is tudunk róluk, és a nap végén gátat szabnak az önfeledt, számunkra komfortos szexualitás megélésének.

10 alkalom

1094 Budapest, Ferenc körút 15.

12 fő

Gyakran gondolkodunk arról, hogy a kapcsolat másik tagja hogyan vélekedik rólunk, a szexuális életünkről, hogyan fog reagálni bizonyos helyzetekre. Ezek a feltételezések lehetnek negatív tartalmúak, így szorongást váltanak ki belőlünk, és akár odáig is vezethetnek, hogy elkerüljük a rossz érzések forrását úgy, ahogy van, tehát a szexet.

szexualitás csoportterápia

Persze, minden ember és minden kapcsolat különböző, mégis megfigyelhetőek mintázatok abban, hogy hogyan gondolkodunk a szexualitásunkról.

A Szexuális önismeret csoport a kognitív viselkedésterápia eszköztárát használja az említett mintázatok feltérképezésére, megváltoztatására. 

Mit is jelent ez a gyakorlatban?

A gondolataink érzéseket hoznak létre. Ezek az érzések meghatározzák, hogy hogyan viselkedünk, majd a viselkedésünk újra gondolatokat és érzéseket generál bennünk. Azonban számos esetben ezek a gondolatok tévutakon járnak, a realitás mezejét messziről elkerülve - tehát diszfunkcionálisak, nem szolgálnak minket, kockáztatják a mentális jóllétünket. A diszfunkcionális gondolatok hatásaként ún. maladaptív (nem hatékony, rosszul alkalmazkodó) viselkedési formákat produkálunk, ezáltal az életünk bizonyos területei - például a szexuális életünk - negatív irányt vesznek.

A kognitív viselkedésterápia célja, hogy a diszfunkcionális gondolkodási és viselkedési formákat megváltoztassa, aminek következményeként a hangulatunk és a magatartásunk kedvező irányba változik. A csoportfoglalkozások során segítünk egymásnak abban, hogy képesek legyünk a gondolatainkat realisztikusan értékelni. Ezen felül pótoljuk olyan hiányzó, de szükséges magatartásformák megtanulását, amelyek szükségesek ahhoz, hogy önfeledt, szorongásmentes szexuális életet élhessetek.

A csoport vegyes összetételben, kortól-nemtől függetlenül keres válaszokat bizonytalanságaitokra. Fontos, hogy jól érezzétek magatokat a bőrötökben, és sikerüljön olyan szexuális önbizalomra szert tennetek, amely ösztönöz Titeket vágyaitok megélésére. A cél, hogy férfiak és nők valós megéléseik kapcsán világítsanak rá azokra az értékekre, amelyek ott lakoznak bennetek, mégsem tudjátok kiaknázni azokat. 

Ez a csoport Neked szól, amennyiben 

  • gondoltad már legalább egyszer azt a szexualitásodról, hogy valami nem oké vele

  • nem vagy elégedett a szexuális életeddel

  • kérdéseid vannak a szexuális működésről és ennek fényében saját magadról

  • elakadásaid vannak a szexuális életedben

  • folyton ismétlődő körökben találod magad

Gyertek és segítsetek egymásnak abban, hogy megismerjétek és fejlesszétek saját szexuális kultúrátokat.

Foglald le a helyedet!

Első lépésként döntsd el, hogy kéthetente vagy havonta egyszer szeretnél velünk tartani a kétórás foglalkozásokon. A csoport zárt, tehát elindulása után nem fogadunk új jelentkezőket.