Nagyi Máté pszichológus
Nagyi Máté pszichológus
Nagyi Máté pszichológus

Nagyi Máté

"Minden nap megszűnik valami, amiért az ember szomorkodik, de mindig születik valami új, amiért érdemes élni és küzdeni."

Budapest IX. Ferenc krt. 15.

BME MA • Okleveles pszichológus

MPT • Affirmatív pszichológiai munka LMBTQ kliensekkel: önismereti és gyakorlati képzés

magyar, angol

személyes, online

Magánemberként

Vajon lehetséges-e megfelelési kényszer nélkül élni? Sokszor érzem azt, hogy inkább kiszolgálom mások igényeit és vágyait ahelyett, hogy számomra kényelmesen cselekednék. Pedig milyen jó lenne, ha nem azt figyelnénk, mások milyen szemléletben, értékrendben működnek, hanem önmagunk felé fordulnánk. Arra, hogy megtanuljak a saját érzésvilágom és értékeim mentén cselekedni, tökéletes táptalajt biztosítottak a külföldi tanulmányútjaim. Ezeknek köszönhetően ismertem fel, milyen izgalmakat rejt mind az idegen kultúrák és emberek megismerése, mind pedig saját érzelmi és gondolati világunk felfedezése. Az önismeretben azonban nem csak a kihívások tudnak minket segíteni, hanem az a szociális háló is, amely körülvesz minket, és tükröt tart. Rendkívül nagyra becsülöm a baráti kapcsolataimat, és hálás vagyok azért, hogy minden találkozásunkkor megoszthatjuk egymással örömeinket, titkainkat és félelmeinket. Viszont van egy nagy különbség ezek között a beszélgetések és egy pszichológussal történő tanácsadási folyamat között. Utóbbinál nem kell odafigyelned arra, hogy a másiknak is hagyj időt, teret, nem tudod ellopni a rivaldafényt. Nincs okod félni az ítélkezéstől. Én abban szeretnék Neked segíteni, hogy a tanácsadási folyamat során megoszthasd velem azokat a rossz érzéseket és szorongásokat is, amelyeket akár évek óta cipelsz, és egyedül nem tudod letenni őket.

Pszichológusként

Munkám elsődleges célja az, hogy segítsek kialakítani egy boldog, kiegyensúlyozott és sikeres életet, mindezt egy elfogadó, empatikus és őszinte kapcsolatban, ahol biztonságban érzed magad. Hiszek abban, hogy a személyközpontú szemléletmód alapelvei, vagyis a feltétel nélküli elfogadás, az aktív figyelem és a megértés mind hozzájárulnak a személyiség formálásához, fejlesztéséhez. Számos pszichológiai módszer megismerésére és elsajátítására nyílt lehetőségem, melyeket a tanácsadásba behozott problémáidhoz, és a személyiségedhez igazítok. A humanisztikus- és pozitív pszichológia, a munkapszichológia, a rendszerszemlélet, a kognitív viselkedésterápia és az affirmatív megközelítés elemei mind megjelenhetnek az üléseken. Olyan mentálisan egészséges felnőttekkel dolgozom, akik vágynak a személyes fejlődésre. Segíteni szeretnék önismereted elmélyítésében, életminőséged javításában, illetve abban, hogy megtanulj az élet kihívásainak hullámvasútján biztonságosan utazni.

Szakterületeim

• önismeret • önbizalomhiány • nemi identitás, szexuális orientáció (LMBTQ+) • párkapcsolati problémák • kötődési problémák • magány • életvezetési nehézségek • külföldre költözés/hazaköltözés kihívásai • stresszel való megküzdés • általános mentális jóllét • munkahelyi nehézségek • karriertervezés, pályaválasztás

Foglalj időpontot

Nézd át a naptárunkat és keress egy számodra megfelelő időpontot. A megbeszélés történhet online vagy akár személyesen is a pszichológiai központunkban (IX.ker. Ferenc körút 15. 2.em. 17-es ajtó), Te választhatsz.

Lemondás esetén kérlek min. 24 órával előre jelezd a foglalás törlésével, hogy mégsem alkalmas számodra az időpont (ez esetben megkeresünk és ha szeretnéd, egyeztetünk számodra megfelelő időpontot).