Fekete Edit pszichológus
Fekete Edit pszichológus
Fekete Edit pszichológus

Fekete Edit Ejki

„Őszintén vallom, hogy az önismeret a legjobb prevenció.”

Budapest IX. Ferenc krt. 15.

DE MA • Okleveles pszichológus

IKIGAI Business Education • Tréner képzés

magyar

személyes, online

Magánemberként

Gyerekkoromtól kezdve őrületes mélységek és magasságok hatották át az életemet, mind család, maganélet és munka terén. Világéletemben a legnagyobb félelmem anyukám elvesztése volt. Aztán 27 évesen azzal szembesültem, hogy derült égből villámcsapásként anyukám nagyon beteg lett. Egy szép májusi reggelen hirtelen egy száguldó mentőautó anyósülésén találtam magam, miközben hátul az anyukám életéért küzdöttek. Isteni csoda, hogy meggyógyult és jól van, egészséges. Habár az az időszak minden rémálmomat fölülmúlta, mégis rengeteg mindenre ráébresztett és örökre megváltoztatta az életemet - jó irányba. Megtapasztalhattam, hogy sokszor a reménytelennek tűnő helyzetekből is van kiút, és felismertem, hogy van bennünk egy olyan belső erő, ami segít tovább lendülni a nehézségeken. Minden kihívás, trauma megtanított valamire, ami által bölcsebb lettem. Szabadidőmben csak olyan dolgokat szeretek csinálni, amitől jól érzem magamat. Vidéki lányként igénylem a természet közelségét, ugyanakkor habár évek óta Budapesten élek, még mindig imádok turistáskodni és új helyeket felfedezni, gyönyörködni a városban. Szeretek olvasni, zenét hallgatni, jógázni. A tánc is nagy szerelem az életemben. Viszont ami a legjobban ki tud kapcsolni, az a motorozás és a vezetés. Olyankor szinte minden bajomat elfelejtem, csak a jelen pillanatra fókuszálok és teljes nyugalom áraszt el.

Pszichológusként

Sokáig éltem úgy, hogy másoknak próbáltam megfelelni, mások igényeit helyeztem előtérbe, azért hogy szeressenek és elfogadjanak, közben pedig egyre távolabb kerültem önmagamtól. Aztán jöttek az ébresztő történések, sorsfordító pillanatok, amik válaszútra késztettek. Én hiszem, hogy nincsenek véletlenek és minden mindennel összefügg, ezért fontos a racionalitáson túl az is, hogy meghalljuk a saját belső hangunkat és megtanuljunk a megérzéseinkre hallgatni. Ehhez a legjobb út az önismeret, ahol felismerhetjük saját önkorlátozó, szorongáskeltő hiedelmeinket, sémáinkat, amik gátolnak abban, hogy egységben legyünk önmagunkkal. Olyan mentálisan egészséges felnőttekkel foglalkozom egyéni tanácsadás keretein belül, akik a „Ki vagyok én?” kérdésre keresik a választ. Abban tudok segíteni, hogy felismerjétek saját erőtöket, képességeiteket, aminek segítségével el tudtok indulni a megoldás felé vezető úton. A munkámban és a szemléletmódomban is a pszichológia és a spiritualitás egyensúlyára törekszem. Nagyon szívesen alkalmazok mindfulness gyakorlatokat, különböző coaching eszközöket, ugyanakkor a szimbólumterápia és az álomfejtés is nagyon közel állnak a szívemhez. Szeretném átadni azt a fajta holisztikus látásmódot, ami segíti a befelé figyelést és a saját hangunk meghallását, egészségünk megőrzését. Őszintén vallom, hogy az önismeret a legjobb prevenció.

Szakterületeim

• önismeret • önbizalomhiány • stresszel való megküzdés • tudatos jelenlét fejlesztése, jelen fókusz megtalálása • általános mentális jóllét • kapunyitási pánik, életútkeresés • életközepi válság, kapuzárási pánik • munkahelyi nehézségek • párkapcsolati problémák • gyermekvállalás • magány

Foglalj időpontot

Nézd át a naptárunkat és keress egy számodra megfelelő időpontot. A megbeszélés történhet online vagy akár személyesen is a pszichológiai központunkban (IX.ker. Ferenc körút 15. 2.em. 17-es ajtó), Te választhatsz.

Lemondás esetén kérlek min. 24 órával előre jelezd a foglalás törlésével, hogy mégsem alkalmas számodra az időpont (ez esetben megkeresünk és ha szeretnéd, egyeztetünk számodra megfelelő időpontot).