Férfiak a modern korban

Nehézségek és önfejlesztés

Videó

2024. máj. 30.

Nagy Petra

A modern társadalom dinamikus változásokat hozott a férfiak életében és szerepeiben.

Az elmúlt évtizedekben a férfiak számos új kihívás elé néznek, amelyeket korábban talán nem tapasztaltak volna meg. A családi szerepek átalakulása a nemi szerepek változásaival karöltve; az egyensúlykeresés a karrier és a magánélet között a nők egyenlőségi törekvései mentén; valamint a mentális egészség megtartása a hagyományos férfi szerepek átalakulása következtében mind olyan kérdések, amelyekre a férfiaknak reagálniuk kell a modern társadalomban. A "Modern férfi" című interjú célja, hogy feltárja ezeket a változásokat és kihívásokat, valamint megvizsgálja, hogyan alakul át ehhez kapcsolódóan a férfiak élete a mai világban - ezekre a kérdésekre kereste a választ Nagy Petra pszichológusunk beszélgetőtársaival az Ez így OK?! című műsorban.

Ahhoz, hogy megfelelően válaszoljunk ezekre a változásokra, fontos, hogy nyitottak legyünk az új perspektívákra és megoldásokra. A társadalomnak elsőként meg kell értenie az átalakulások természetét ahhoz, hogy megfelelő módon alkalmazkodni tudjon hozzájuk. A cél, hogy egy olyan világban élhessünk, ahol mindenki szabadon és szorongásmentesen élhet az aktuális kulturális és társadalmi elvárások kereszttüzében.

Az interjú kiindulópontként szolgál a további gondolkodáshoz és cselekvéshez ezen a fontos területen. Legyünk figyelmesek és türelmesek a férfiakkal szemben is.


Link másolva

Link másolva

Link másolva