válás

Válás

Gyakran vitatott és széleskörben kutatott téma napjainkban a válás. Az senki számára nem új, hogy a leggyakoribb válóokok közé tartozik az eltérő értékrend, a terhek egyenlőtlen elosztása, a gyermekvállalás nehézségeivel való megküzdés képtelensége vagy a hűtlenség. Az viszont meglepő lehet, hogy bizonyos kutatások szerint az emberek több mint fele szerint elkerülhető lett volna a válás, ha jobban tisztában vannak a házassággal kapcsolatos kötelezettségekkel, feltételekkel; illetve, ha házasság előtt pontosabb képük van a másik értékrendjéről.

A megfelelő időben folytatott párterápia segíthet abban, hogy a másikkal kapcsolatos rejtett infókat a felszínre hozzuk és az eltérő darabkákat összeillesszük, azonban egy bizonyos ponton túl sajnos olyan messze kerülnek a felek egymástól, hogy utolsó motiváció morzsáikat sem tudják már mozgósítani a kapcsolat megmentése érdekében.

Válásterápiára van szükséged, amennyiben

  • nem látsz más kiutat kapcsolati állapotok rendezésére

  • szükségetek van egy meghatározott keretrendszerre ahhoz, hogy békésen megállapodjatok vitás kérdéseitekben

  • kibékíthetetlen konfliktushelyzet állt elő, amelyet nem tudtok külső segítség nélkül rendezni

  • szeretnétek rendezni az elvarratlan szálakat és jobban megérteni, mi történt köztetek

  • kérdéseitek vannak a közös/egyéni jövővel kapcsolatban

  • nem tudjátok, hogyan működjetek együtt a leghatékonyabban a gyermeknevelésben

Válás esetén nagyon hasznos lehet számotokra egy speciális párterápia, amely kifejezetten a válás okozta érzelmi nehézségek nyugvó pontra helyezését célozza meg. Hasznos módszer a válással esetlegesen járó konfliktusok rendezésében is. A továbblépést megtámogatja, ha feldolgozzátok veszteségeiteket, és mind érzelmi, mind értelmi szinten képessé váltok a jövőbe tekinteni.

Természetesen nem csak párban érkezhettek válási nehézségekkel, szakembereink egyéni folyamatok keretein belül is segítségedre lesznek, amennyiben úgy érzed, szükséged van támogatásra a döntéshozásban vagy a meghozott döntés érzelmi, mentális és logisztikai következményeinek feldolgozásában, elrendezésében.