Galambos Ádám pszichológus
Galambos Ádám pszichológus
Galambos Ádám pszichológus

Galambos Ádám

„Hiszem, hogy sokkal inkább mi határozzuk meg sorsunkat, mintsem a sors irányítaná életünk alakulását.”

Budapest IX. Ferenc krt. 15.

BME MA • Okleveles pszichológus

magyar, angol

személyes, online

Magánemberként

A lehetőségek elszalasztása egy ideig komoly fejtörést okozott nekem. Az egyik legnagyobb félelmem, hogy a perfekcionista hozzáállásom meggátol abban, hogy új dolgokba vágjak bele. Nagyon fontos, hogy egy esetleges kezdeti gyengébb produktumot fejlődési görbeként tudjunk kezelni, ne pedig azt lássuk rajta, hogy "nem elég jó". Szerencsére ebben az utóbbi időben már sokat fejlődtem, és kezdem megtanulni, hogy a múltból leginkább csak tanulni lehet, a "mi lett volna ha" kérdések nem könnyítik meg életünket. A jelenben való létezés és a jövőbe tekintés sokkal fontosabb, mint a múltbéli döntéseken tépelődni. Minél inkább megtanuljuk ezt az eszmeiséget alkalmazni a mindennapjainkban, annál könnyebben elérhetjük a szorongásmentes létezést. Az egyik legnagyobb kihívás az életemben, hogy kiegyensúlyozottabb, fókuszáltabb egyén legyek holnap, mint amilyen voltam tegnap. Véleményem szerint a legjobb módszer a fókuszáltság megtanulására a sport. A sport iránti érdeklődésem már egészen kis koromban megmutatkozott. Családom több tagja is állítja, hogy még járni is alig tudtam, de a labdát már határozottan próbálgattam rúgni vagy a lábammal vezetgetni. Mindenkori legnagyobb szerelmem a labdarúgás, de emellett régebben versenyszerűen szertornáztam. Emellett hosszabb ideig úsztam, rövidebb ideig pedig teniszeztem. A zene is szerves része életemnek, energikusabbnak érzem magamat, amikor napi szinten hallgatom az éppen aktuális kedvenceimet. Szervezésből is szívesen kiveszem a részem, legyen szó akár koncertről, akár fesztiválról. A hivatásos sportolók és a zenészek között nagyon sok hasonlóságot találhatunk, mindkét területen tevékenykedő emberekkel szívesen dolgozom együtt.

Pszichológusként

Mozaikcsaládban felnövő gyerekként elég hamar befelé fordított fókusszal vizsgáltam viselkedésem egyes jegyeit, és próbáltam azt értelmezni. Már egészen korán, serdülőkorom elején megismerkedtem a pszichológiával és ennek fontosságával. Ettől az időszaktól kezdve a célok kitűzése, a sport, a (nyelv)tanulás, a zene és a barátok rengeteg segítséget nyújtottak önmagam felfedezésében. Később az egyetemi tanulmányaim és a munkatapasztalataim során még több tudásra tettem szert. Dolgoztam tanácsadóként HR területen, trénerként, pszichológusként és rehabilitációs mentorként megváltozott munkaképességűekkel, illetve pszichológiai tesztekkel kapcsolatos munkakörben is. Bármi volt a szerepem, mindenkor szem előtt tartottam azt, hogy a változás nem egyik napról a másikra következik be. Ez egy hosszú folyamat, amit minden esetben megfelelő megértéssel és elfogadással támogatok. Csak olyan problémakörökben nyújtok segítséget, amelyekből én már szintén kivettem a részemet. Rendkívül fontosnak tartom, hogy a megküzdési módszerek kialakítása mellett arról is beszéljünk, hogyan maradnak azok fenntarthatóak. Segítséget nyújtok, hogy saját magatokban, a saját eszköztáraitokból merítkezve tudjatok megoldásokat találni problémáitokra. Vágyálmom, hogy az emberek megelőző, preventív jelleggel is forduljanak a pszichológia felé, ne csak akkor, ha már megvan a baj. Éppen ezért a tudatos jelenlét fejlesztése, a jelen fókusz megtalálása, a mindfulness és a pozitív pszichológia témakörei különösen foglalkoztatnak.

Szakterületeim

• önismeret • önbizalomhiány • életvezetési nehézségek • teljesítménykényszer • stresszel való megküzdés • motiváció fejlesztése • időmenedzsment • tudatos jelenlét fejlesztése, jelenfókusz megtalálása • általános mentális jóllét • kapunyitási pánik, életútkeresés • munkahelyi nehézségek • kiégés

Foglalj időpontot

Nézd át a naptárunkat és keress egy számodra megfelelő időpontot. A megbeszélés történhet online vagy akár személyesen is a pszichológiai központunkban (IX.ker. Ferenc körút 15. 2.em. 17-es ajtó), Te választhatsz.

Lemondás esetén kérlek min. 24 órával előre jelezd a foglalás törlésével, hogy mégsem alkalmas számodra az időpont (ez esetben megkeresünk és ha szeretnéd, egyeztetünk számodra megfelelő időpontot).