Bíró Tamara pszichológus
Bíró Tamara pszichológus
Bíró Tamara pszichológus

Bíró Tamara

"Az elbeszélés és a meghallgatás gyógyulást hoz magával."

Budapest IX. Ferenc krt. 15.

ELTE MA • Okleveles pszichológus klinikai és egészségpszichológia szakirányon

magyar, angol

személyes, online

Magánemberként

Arra lettem figyelmes az utóbbi időben, hogy gyakran veszünk el a felszínen, és emiatt kevesebb időnk marad a mélyebben fekvő, sokkal fontosabb jegyeink megismerésére és fejlesztésére. A saját életemben is tapasztalom ezt, és olykor szorongások fognak el emiatt. A felismerés azonban nem elég, ha nem változtatsz azokon a dolgokon, amik valójában zavarnak. Ezért fordulok egyik kedvenc elfoglaltságom, az olvasás felé, amely jó szolgálatot tesz az elmélyülésen túl a feszültségeim csökkentésében is. Amikor olvasok, kiléphetek a saját helyzetemből, és átléphetek valaki máséba. De miért van szükségem erre? Talán azért, mert számomra is küzdelmet jelent, hogy szeretettel és elfogadással forduljak magam felé. Volt olyan időszak, amikor az életem szinte minden területe megváltozott, és az egyetlen megszokott dolog én magam maradtam, akit nem tartottam elégnek az adott feladathoz. Kénytelen voltam felfedezni azon hiányosságaimat, amik megakadályoztak abban, hogy képes legyek a napjaimat, illetve emberi kapcsolataimat azok teljességében megélni. Büszke vagyok, amiért sikerült az önismeret felé fordulnom ebben az időszakban. Azt tapasztalom, hogy mindezzel nem vagyok egyedül, hiszen nagyon sokan vívják meg saját harcukat az önszeretet és önelfogadás terén. Talán Te is közéjük tartozol, de van egy jó hírem. Az a személy, aki felismeri, hogy a belső munka, illetve egy teljesebb, harmonikusabb élet között kapcsolat lakozik, már megtette az egyik legfontosabb lépést. Abban tudok Neked segíteni, hogy Te is képes legyél erre a bizonyos belső munkára, amelynek gyümölcseként személyiséged kiteljesedik és magabiztossá válsz.

Pszichológusként

Alapvetően mentálisan egészséges emberekkel dolgozom együtt, akik úgy érzik, elakadtak az életük egy pontján, és fejlődni szeretnének. Hasznos lehet a pszichológiai tanácsadás akkor is, ha szükséged van egy külső objektív személy jelenlétére a mindennapi életedben felmerülő helyzetek megoldásához. A fő korcsoport, akivel együtt dolgozom a serdülők, illetve 20-as 30-as korosztály. Amit az üléseink során kínálni tudok, az az aktív figyelem, teljeskörű, feltétel nélküli elfogadás és megértés, továbbá olyan pszichológiai módszerek alkalmazása, amelyek segítenek a fejlődés és belső harmónia útjára lépni. Ezen felül szeretném kiemelni az étkezési zavarok területét, illetve az ezekből adódó különböző mentális kihívásokat a mindennnapi életben. Néha úgy érezhetjük mintha minden gondolatunk csakis az evés körül forogna és nem értjük, hogy ez a mások számára teljesen természetes dolog nekünk miért ennyire természetellenes.Számomra ez egy személyes téma, hiszen magam is megjártam a mélységeit, de úgy gondolom, ha képesek vagyunk tabuk nélkül beszélni a nehézségeinkről ebben a sokakat érintő témában, képessé válunk arra, hogy elkezdjük a gyógyulási folyamatot.

Szakterületeim

• Önismeret • Önbizalomhiány • Általános mentális jóllét • Életvezetési elakadások • Élethelyzet változással járó nehézségek • Kapunyitási pánik, életútkeresés • Stresszel való megküzdés • Magány

Foglalj időpontot

Nézd át a naptárunkat és keress egy számodra megfelelő időpontot. A megbeszélés történhet online vagy akár személyesen is a pszichológiai központunkban (IX.ker. Ferenc körút 15. 2.em. 17-es ajtó), Te választhatsz.

Lemondás esetén kérlek min. 24 órával előre jelezd a foglalás törlésével, hogy mégsem alkalmas számodra az időpont (ez esetben megkeresünk és ha szeretnéd, egyeztetünk számodra megfelelő időpontot).